Om Sydtextil

Vi är det lilla bolaget som med lång erfarenhet och småländsk klurighet tar oss an stora inredningsdrömmar och djärva idéer. I över 40 år har vi utgått från den lilla byn Väckelsång. I dag är vår värld betydligt större än så. Med leverantörer, samarbetspartners och kunder över hela Europa och Sverige.

Vår historia

Idag är det syskonen i andra generationen Hagelberg som driver Sydtextil. Med gedigen kunskap och känsla guidar vi våra kunder rätt bland våra smakfulla kollektioner. Dessutom, vi levererar snabbt och säkert. Det gillar både vi och kunderna.

 

Tack vare ett tajt samarbete med partners genom åren kan vi idag leverera tyger av högsta kvalitet. Klassiska eller moderna. Trendiga eller tidlösa. Tyg för inomhusbruk eller utomhusbruk. Till offentliga miljöer eller hemma.

 

Oavsett tycke, smak och stil hittar du alltid ditt tyg hos oss.

Vi bryr oss

Vi värnar sunda värderingar och vill ta större ansvar för såväl miljömässig som social och ekonomisk hållbarhet. Vi jobbar därför aktivt med att förbättra och utveckla vårt hållbarhetsarbete.

Våra tyger tillverkas med omtanke om människor och miljö och är därmed säkra och fria från farliga kemikalier. Alla våra textilier är Oeko-Tex-certifierade. Vi samarbetar med leverantörer från Europa, som säkerställer både en bra arbetsmiljö, goda arbetsvillkor samt jämställdhet. Alla förpackningar vi använder går att återvinna och de återbrukas i den mån det är möjligt. På transportsidan har vi ett nära samarbete med inhemska aktörer, som jobbar aktivt med att minska sin påverkan på miljön och klimatet.

Den lilla by i Småland där allt började ligger oss varmt om hjärtat. Därför stöttar och samarbetar vi tillsammans med föreningar och andra företag i bygden för att skapa möjligheter för barn och ungdomar att röra på sig i vardagen – och bibehålla en levande landsbygd.

Vi hjälper dig

Med lång erfarenhet och småländsk klurighet tar vi oss an stora inredningsdrömmar och djärva idéer.

Saxagårdsvägen 7, 362 51 Väckelsång

0470-33275 info@sydtextil.se